Harissa

Udskriv opskrift

Billede af Harissa fra Verdens Lækreste Opskrifter

Harissa er en simpel og lækker chilli sauce der bruges i retter fra Marocco, Tunesien, Libanon, og Algeriet. Den er nem at lave og kan bruges til mange forskellige retter. Der er mange opskrifter på Harissa, her er den opskrift jeg har eksperimenteret mig frem til.

Ingredienser:

12 tørrede chilier
1 spsk. korianderfrø (eller stødt pulver)
2 tsk. spidskommenfrø (eller stødt pulver)
3 fed hvidløg
½ tsk. salt
5 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

Fjern evnt. stilke fra chillierne og læg dem i blød i varmt vand i 30 minutter. Hvis hele frø bruges skal de ristets på en tør pande og males i en morter. Mos hvidløg i morteren, eller brug en lille foodprocesser eller blender. Tilsæt chillierne og mos til en fin pasta. Tilsæt de malede krydderier og rør sammen. Tilsæt olien lidt af gangen mens der røres. Kan opbevares i ca. 2 uger i køleskabet. Hvis man sørger for at dække overfladen med et lag olivenolie, kan den holde sig i måneder.

mildere version: (brug en eller flere af disse)

Erstat 1 af 4 chillier med rød peber.
Tilsæt mere salt, så bruges der helt naturligt mindre harissa.
Tilsæt en spsk. koncentreret tomatpuré

Regionale varianter:

Jordan: tilsæt en tsk. kanel.
Marocco: tilsæt knust rosmarin.
Tunesien: knuste mynteblade.

Denne opskrift er blevet vist 55.866 gange