Pandekager Med Brombær

Udskriv opskrift

Pandekager kan laves på mange måder. Denne opskrift er lidt omstændig, men servere sommerens vitalitet gennem det lækre brombærsyltetøj.

Ingredienser:

200 g mel
1 tsk sukker
1/4 tsk salt
1 tsk reven citronskal
400 ml mælk
3 spsk øl
smør til bagning

creme:
2 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk maizenamel
250 ml fløde (13%)
2 tsk vanilliesukker
100 ml piskefløde
50 g nødder
1 -2 spsk portvin (kan udelades)
brombærsyltetøj

Fremgangsmåde:

Lav cremen først: Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk maizenamelet i. Kog fløde og vanillie sammen i en gryde. Hæld den kogende fløde i æggemassen, mens der røres godt. Hæld det hele tilbage i gryden og varm det op til kogepunkt, mens der piskes. Det må ikke koge nu. Tag gryden fra varmen og tilsæt de hakkede nødder. Lad cremen blive kold, inden den piskede fløde vendes i sammen med portvin.

Lav pandekagerne, mens cremen afkøles. Pisk dejen sammen af de nævnte ingredienser og bag tynde pandekager. Læg pandekagerne ovenpå hinanden, så de forbliver bløde.

Ved servering kommes den kolde creme på de helt varme pandekager, og de rulles sammen. Server brombærsyltetøj til.

Denne opskrift er blevet vist 4.756 gange