Vegetarisk Påskeret

Udskriv opskrift

En lækker ret, der f.eks. kan bruges som hovedret til en festlig påskemiddag uden kød. Server den lækre græskarsauce til.

Ingredienser:

1 savoykål
250 g østershatte
200 g julesalat
½ hakket løg
lidt smør
200 ml fløde 13%
200 ml vilde ris
50 ml rødvin
salt, peber

Græskarsauce
1 lille græskar
1 knsp safran
lidt smør
200 ml fond
200 ml cremefraiche
1 spsk limesaft
salt, peber

Fremgangsmåde:

Del savojkålen i kvarte og derefter en gang til i 8 stykker. De dampes i en gryde i lidt vand. Stilkene fra svampene hakkes fint og svitses sammen med det halve løg i lidt smør. Fløden og de vilde ris tilsættes og koger ganske svagt i ca 5 minutter. Konsistensen skal være som fars. Denne fars smøres ind mellem kålbladene. Østerhatte og julesalat skæres igennem til fjerdedele og damper i lidt smør. Rødvin, salt og peber tilsættes og det hele snurrer under låg et par minutter.

Serveres til savojkålen sammen med græskarsaucen.

Græskarsauce: Græskarret skæres i små tern og svitses i lidt smør. Tilsæt safran og fonden. Simrer under låg i ca. 15 minutter. Blendes og tilsættes cremefraiche, salt, peber og limesaft efter smag.

Denne opskrift er blevet vist 3.250 gange