Hvidløgslam Med Persille

Udskriv opskrift

Lam hører påsken til, men er også lækkert om efteråret når lammene har udviklet sig.

Ingredienser:

1 stk lammekølle ca. 1½ kg
3 spsk persille
2 tsk salt
1 kg kartofler
300 ml bouillon
3 skiver franskbrød revet som krumme
3 fed presset hvidløg
4 spsk hakket persille
30 g smør

Fremgangsmåde:

Køllen udbenes helt eller delvist. Køllen fyldes med persille og lukkes med et par kødpinde. Lammekøllen gnides med salt. Kartoflerne skæres i tynde skiver, der lægges taglagt i et ildfast fad eller lille bradepande. Bouilion hældes ved, og lammekøllen lægges på kartoflerne. Stilles i ovnen ca 45 min ved 160 grader. Franskbrødskrumme, hvidløg, citronsaft, persille og margarine røres sammen og smøres på kødet. Stilles atter i ovnen ca. 45 min. ved 160 grader.

Køllen trækker i ca 20 min. indpakket i folie, inden den skæres i skiver. Server kartoflerne til sammen med et groft brød f.eks. brydebrød, citronskiver og evt. en grønsag som broccoli.

Denne opskrift er blevet vist 2.660 gange