Lammegryde Med Hvidvin

Udskriv opskrift

Denne ret kan nemt laves i forvejen og er derfor en god gæsteret. Desuden er den nem at "strække" lidt, hvis der kommer et par ekstra gæster.

Ingredienser:

1 lammekølle
400 g små løg
4 gulerødder
1 persillerod
50 g smør
300 ml hvidvin
200 ml bouillon
200 ml fløde
salt, peber
rosmarin
250 g champignoner
25 g smør
250 g grønne bønner

Fremgangsmåde:

Skær kødet fra benet og skær det i mundrette stykker. Skold og pil løgene. Skræl gulerødder og persilleroden og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde og lad kødet brune heri. Kom også benet i. Tilsæt løgene og lad dem brune med. Bland gulerødder og persilleroden i og svits dem under omrøring. Hæld hvidvin, bouillon og fløde ved og krydr med salt, peber og rosmarin. Læg låg på og lad det simre i ca. 40 minutter.

Rens champignoner og skær dem i skiver og rist dem på en pande i smørret. Put champignon og bønner i gryden de sidste 5 minutter af stegetiden. Fjern benet og jævn retten med maizena. Serveres med råstegte kartofler og rugboller.

Denne opskrift er blevet vist 3.356 gange