Farseret Lammebov

Udskriv opskrift

En god lille steg af udbenet lammebov med lækkert fyld. Den kan serveres med bagte kartofler, grønne bønner og en god sauce af skyen.

Ingredienser:

1 kg lammebov
salt. Peber
smør/ olie
200 ml hvidvin
1 ds hakkede tomater

Fars:
2 skiver franskbrød
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 hårdkogt æg
150 g kogt skinke
3 kyllingelevere
1 bdt persille
esdragon
basilikum

Fremgangsmåde:

Udben lammeboven og bred den ud i en aflang firkant. Udblød brødskiverne i vin og tryk dem af. Rør brødet sammen med hakket løg, knust hvidløg, hakket æg, hakket skinke, blendet lever, klippede krydderurter, salt og peber. Bred farsen i et tykt lag over den udbenede lammebov, rul den sammen og sy med bomuldsgarn tæt for åbningen. Gnid md salt og peber. Brun stegen i halvt smør, halvt olie, dæmp varmen og hæld vin ved. Steg ca 1 time under låg, vend stegen ofte.

Serveres med fløde/ostekartofler.

Denne opskrift er blevet vist 3.484 gange