Rugmelstrekanter

Udskriv opskrift

Madpakken er en vigtig del af børnenes hverdag. Her er en anden måde at servere rugbrød på. Flæk rugtrekanterne og læg dem sammen med ost, skinke, tomater eller andre slags pålæg. De kan fryses.

Ingredienser:

75 g knækkede rugkerner
100 ml vand
25 g smør
200 ml mælk
25 g gær
100 g magert kvark/hytteost
1 tsk salt
1 tsk sukker
125 g rugmel
300 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Kog rugkernerne i vand ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad kernerne stå i ca. 10 min. Smelt smørret i de varme kerner og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Rør hytteost/kvark ud i blandingen. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.

Dæk skålen med et rent viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen med hånden til et rundt og fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Skær brødet næsten igennem, så der bliver otte trekanter.

Lad brødet efterhæve i ca. 30 min. Pensl med æg og bag det midt i ovnen. Sæt brødet i kold ovn. Indstil på 225 grader og bag i ca. 25 min.

Denne opskrift er blevet vist 3.365 gange