Peri-Peri Kylling

Udskriv opskrift

Her er en stærk marinade der vil gøre din rotisseriekylling til en stor og virkelig lækker oplevelse. Styrken kan justeres ved at bruge mere eller mindre chilli, og fravælge kernerne i den friske chilli.

Ingredienser:

1 kylling (1200-1600g)
100 ml limejuice
2 spsk. æbleeddike (hvidvinseddike kan bruges)
½ tsk. paprika
1/4 tsk. Angostura Bitter (eller Fernet Branca)
1 tsk. Tabasco Sauce
1 tørret stærk rød chili
1 frisk grøn chili (jalapenõ)
2 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Bland limejuice, eddike, paprika, bitter og Tabasco i en skål. Skær den tørrede chilli og jalapenõ chilli i store stykker, og fjern evnt. kernerne. Mas chillierne og hvidløgsfed til en mos i en morter, eller med en mini- eller stavblender. Tilsær chillimosen til limeblandingen. Smør blandingen ud over hele kyllingen og lad den marinere i køleskabet til næste dag (mindst en time).

Sæt kyllingen fast på spyddet så det er i balance. Sæt spyddet i ovnen og placér en drypbakke under så den lækre saft kan bruges til sauce. Start rotisseriet og smør ofte med chillimarinaden. Steger i 1 til 1½ time til kyllingens skind er sprødt og blankt og safterne er klare.

Serveres rygende varm med afkølede appelsinsegmenter og masser af servietter.

Denne opskrift er blevet vist 8.991 gange