Oksesteg med Porter

Udskriv opskrift

Billede af Oksesteg med Porter fra Verdens Lækreste Opskrifter

En oksesteg, stegt i gryde, med Carlsbergs lækre Porter til at varme saucen lidt op. Denne ret er lækker vintermad, men er også fremragende om sommeren, hvis man servere bagte kartofler og en farverig salat til

Ingredienser:

ca. 2 Kg gammeldags oksesteg
20 g smør
25 g olivenolie
1 flaske porter (Carlsbergs er fin)
5 fed hvidløg
1 stort løg
2 porrer
2 gulerødder
1 l vand
1 boullion terning (okse eller hønse)
timian
salt og peber

Fremgangsmåde:

Stik lommer i kødet med en skarp kniv, og put hvidløgsstykker i. Brun smør og olivenolie i en tykbundet gryde ved god varme. Brun stegen på alle sider, og tilsæt løget skåret i tern. Lad det hele snurre i et par minutter. Hæld vand og porter over stegen, og sænk varmen så retten kommer til at simre svagt. Tilsæt timian, salt og peber. Tilsæt porrer i tykke skiver og gulerødder i tynde skiver samt resten af hvidløget. Lad retten simre i to timer. Tag kødet op og pak i staniol så den kan samle sig.

Si i mellemtiden væden fra stegen og lav en vidunderlig sauce med fløde, jævning, farve og alt det andet gode man kan ønske sig. Servér med peberrod kartoffelmos og rosenkål om vinteren, eller bagekartofler og salat om sommeren.

Denne opskrift er blevet vist 17.415 gange