Jordskokkesuppe

Udskriv opskrift

Billede af Jordskokkesuppe fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jordskokkesuppe er en af efterårets delikatesser. Jeg har i hvert fald ikke været i stand til at finde dem på andre tider af året. Denne opskrift prøver at lave min traditionelle suppe lidt sundere ved at udskifte min ellers rigeligt med fløde med 10% tyrkisk youghurt.

Ingredienser:

500 g jordskokker
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 spsk. smør
2 store kartofler
1 spsk. cognac
1 spsk. mel
750 ml kyllingbouillon (eller grønsagbouillon)
150 ml tyrkisk youghurt
hakket persille
sprøde bacontern
salt og peber

Fremgangsmåde:

Skræl jorskokkerne og skær dem i grove stykker. Skræld kartoflerne og skær dem i 1 cm tern. Pil løg og hvidløg og skær i små tern. Smelt smørret i en passende kasserolle, det må helst ikke blive brunt. Tilsæt jordskokke, kartofler, løg og hvidløg og sautér i 10 minutter ved mellemvarme. Tilsæt mel og cognac, og sautér i et minut. langsomt tilsæt 5 dl af bouillonen mens der røres. Den sidste bouillon tilsættes eventuelt til sidst for at justere suppens konsistens. Lad suppen simre i yderligere 10 minutter, indtil jordskokker og kartofler er bløde og nemt kan mases.

Hæld suppen i en blender, eller brug en stavblender og purér suppen indtil den er jævn og silkeblød. Justér konsistensen med den resterende bouillon hvis det er nødvendigt. Hæld suppem tilbage i kasserollen og tilsæt youghurt. Smag til med salt og peber.

Varm suppen op igen, den må ikke koge! Servér i suppeskåle med en klat youghurt, hakket persille og et lille drys sprødt bacon, og f. eks. valnøddeboller til.

Denne opskrift er blevet vist 7.843 gange