Rødkålskraut

Udskriv opskrift

Fennikel og æble giver bid til denne farverige og lækre saurkrautinspirerede kål. Prøv at servér den til stegt medisterpølse...

Ingredienser:

1 spsk. god olivenolie
300 g rødkål, skåret i strimler
½ fenikkel
1 sødligt rødt æble
100 ml æblejuice
50 ml æbleeddike
3 spsk. brun farin
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Varm olien i en sautérpande over et blus der er skruet halvt op. tilsæt kål og fennikel og sautér lang-somt. Vend kålen en gang i mellem, indtil den bliver blød i det. Tilsæt æble, æblejuice og æbleeddike. Læg låg på og skru helt ned for varmen og lad simre indtil kålen bliver mørk, ca. 7-8 minutter. Tag låget af og lad stå og reducere intil det meste af vædsken er kogt af.

Rør farinen i, og lad kålen simre i endnu 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Denne opskrift er blevet vist 2.588 gange