Indisk Chutney

Udskriv opskrift

Efteråret er syltetid, og her er opskriften på en lækker chutney, som indeholder både frugt og grønsager.

Ingredienser:

Lage:
½ l eddike
4 stk ingefær (små)
1 tsk hel nellike
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
reven muskatnød
1 stk kanel

Faste ingredienser:
½ kg faste syrlige æbler
½ kg blommer
½ kg squash
½ kg tomater
400 g løg
100 g skalotteløg
50 g hvidløg
ca 400 g sukker
ca 50 salt

Fremgangsmåde:

Skyl frugter og grønsager og befri dem for kerner og sten. Hak det hele groft og bland det med sukker og salt. Lad det stå koldt natten over.

Næste dag koges det op med eddiken og krydderierne (pakkes i gase, så de nemt kan tages op). Lad chutnien simre i 2 timer uden låg. Hæld den færdige chutney på rengjorte glas og luk med låg. Hvis den skal holde i lang tid, skal glassene skyldes i atamon.

Denne opskrift er blevet vist 5.978 gange