Indisk Chutney
Udskriv opskrift
Efteråret er syltetid, og her er opskriften på en lækker chutney, som indeholder både frugt og grønsager.
Ingredienser:
Lage:
|
½ l
eddike
|
4 stk
ingefær (små)
|
1 tsk
hel nellike
|
1 tsk
paprika
|
½ tsk
cayennepeber
|
reven muskatnød
|
1 stk
kanel
|
Faste ingredienser:
|
½ kg
faste syrlige æbler
|
½ kg
blommer
|
½ kg
squash
|
½ kg
tomater
|
400 g
løg
|
100 g
skalotteløg
|
50 g
hvidløg
|
ca 400 g
sukker
|
ca 50
salt
|
Fremgangsmåde:
Skyl frugter og grønsager og befri dem for kerner og sten. Hak det hele groft og bland det med sukker og salt. Lad det stå koldt natten over.
Næste dag koges det op med eddiken og krydderierne (pakkes i gase, så de nemt kan tages op). Lad chutnien simre i 2 timer uden låg. Hæld den færdige chutney på rengjorte glas og luk med låg. Hvis den skal holde i lang tid, skal glassene skyldes i atamon.
Denne opskrift er blevet vist
5.978 gange