Pickles
Udskriv opskrift
Pickles laves af næsten alle de grønsager, der er på markedet her i efteråret. Et lækkert surt tilbehør.
Ingredienser:
200 g
små grønne agurker
|
1
blomkålshoved
|
200 g
skarlotteløg
|
200 g
små gulerødder
|
200 g
voksbønner
|
200 g
grønne bønner
|
200 g
ærter
|
saltlage:
|
1 l
vand
|
ca 100 g
salt
|
eddikelage:
|
1½ l
eddike
|
500 g
sukker
|
lidt reven muskatnød
|
lidt reven ingefær
|
2 tsk
hel hvid peber
|
1 tsk
hel nellike
|
1
dildkrone
|
½ tsk
atamon
|
Fremgangsmåde:
Rens grønsagerne og skær dem i skiver og læg hver slags for sig i saltlage natten over. Si lagen fra næste dag. Kog eddikelagen op med krydderier, indpakket i gase, og læg grønsagerne deri. Først koges de grønsager, der skal koge længst tid og så fremdeles og lad det hele koge sammen et par minutter til sidst.
Tag grønsagerne op med en hulske og fyld dem på atamonskyllede glas. Rør også atamon i lagen og hæld den over grønsagerne. Luk glassene.
Denne opskrift er blevet vist
10.692 gange