Pickles

Udskriv opskrift

Pickles laves af næsten alle de grønsager, der er på markedet her i efteråret. Et lækkert surt tilbehør.

Ingredienser:

200 g små grønne agurker
1 blomkålshoved
200 g skarlotteløg
200 g små gulerødder
200 g voksbønner
200 g grønne bønner
200 g ærter

saltlage:
1 l vand
ca 100 g salt

eddikelage:
1½ l eddike
500 g sukker
lidt reven muskatnød
lidt reven ingefær
2 tsk hel hvid peber
1 tsk hel nellike
1 dildkrone
½ tsk atamon

Fremgangsmåde:

Rens grønsagerne og skær dem i skiver og læg hver slags for sig i saltlage natten over. Si lagen fra næste dag. Kog eddikelagen op med krydderier, indpakket i gase, og læg grønsagerne deri. Først koges de grønsager, der skal koge længst tid og så fremdeles og lad det hele koge sammen et par minutter til sidst.

Tag grønsagerne op med en hulske og fyld dem på atamonskyllede glas. Rør også atamon i lagen og hæld den over grønsagerne. Luk glassene.

Denne opskrift er blevet vist 9.487 gange