Grahamsskorper

Udskriv opskrift

I den originale opskrift er der tilsat en del sukker. Det er slet ikke nødvendigt og kan nedsættes efter smag.

Ingredienser:

50 g gær
500 ml mælk
100 g smør
50 g sukker
500 g grahamsmel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Mælk og smør lunes til ca. 35 grader, og gæren smuldres ned i og røres ud. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper let. Den stilles til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter. Dejen slås ned og formes til ovale boller. De sættes på bagepapir på en bageplade og efterhæver i ca. 30 minutter. Stilles i ovnen og bages ved 200 grader, til de er lysebrune, ca. 35 minutter.

Bollerne tages ud af ovnen og afkøles noget, inden de flækkes og stilles til tørre i ovnen ved ca. 125 grader, til de er gennemtørre. Grahamsskorper opbevares i tætsluttende dåser og kan holde sig friske længe.

Denne opskrift er blevet vist 2.687 gange