Kåldolmer i Tomatsauce
Udskriv opskrift
Kåldolmer er en god gammel kendt ret, og her er de lagt i en krydtret tomatsauce. Du kan servere dem med groft rugbrød eller kartofler.
Ingredienser:
1
stort hvidkålshoved
|
salt
|
400 g
oksekød, hakket
|
150 ml
piskefløde
|
1
æggeblomme
|
salt, peber
|
1 spsk
sirup
|
25 g
smør
|
tomatsauce:
|
250 ml
tomatjuice
|
1
løg
|
1 fed
hvidløg
|
1 kv
timian
|
2
laurbærblade
|
salt, peber
|
Fremgangsmåde:
Befri kålhovedet for stokken og de yderste blade. Kom kålhovedet i kogende letsaltet vand og lad det koge i 10 minutter. Tag det op og lad det dryppe af. Rør det hakkede kød sammen med piskefløde og æggeblomme og krydr med salt og peber. Del kålhovedet blad for blad. Læg en skefuld fars på hvert blad. Pak bladet sammen om farsen, begynd med at lægge siderne ind over farsen og rul så fra den ene ende.Læg rullerne side om side i et smurt ovnfast fad. Fordel sirup og smør over. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter.
Lav imens tomatsaucen parat. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Bland tomatjuicen med løg og hvidløg og krydr yderligere med timian, laurbærblade, salt og peber. Hæld tomatsaucen over kåldolmerne og sæt fadet i ovnen yderligere 10 minutter.
Denne opskrift er blevet vist
5.818 gange