Kold Kartoffelsalat

Udskriv opskrift

Alle kan lide disse kartofler, så derfor lav en stor portion. Fedtindholdet kan varieres ved brug af mindre fede mælkeprodukter. Denne lækre salat passer godt til frikadeller.

Ingredienser:

1 kg aspargeskartofler eller små faste kartofler
2 dl yoghurt eller creme fraise
2 spsk mayonaise
salt
peber
2 spsk sød fransk sennep
1 lille løg, fint hakket
½ agurk i små tern
½ dl persille, fint hakket
½ dl purløg, fint klippet
1 hovedsalat
50 g små ærter

Fremgangsmåde:

Kartoflerne koges og pilles og afkøles helt. De skæres i skiver .

Dressing: Yoghurt eller creme fraich røres godt sammen med mayonæsen. Der tilsættes sennep, løg, agurk, persille og purløg . De skivede kartofler vendes i.

Der pyntes med små ærter og salatblade. Kartoffelsalaten kan også pyntes med andre ting så som rød, grøn eller rød peber, skåret i strimler og tomater, skåret i både. Serveres til røde pølser med sennep og ketjup eller frikadeller.

Denne opskrift er blevet vist 7.531 gange