Kold Kartoffelsalat

Udskriv opskrift

Kartoffelsalat er altid populært, så lav en stor portion. Fedtindholdet kan varieres ved brug af mindre fede mælkeprodukter. Denne lækre salat passer godt til frikadeller.

Ingredienser:

1 kg aspargeskartofler eller små faste kartofler
2 dl yoghurt eller creme fraise
2 spsk mayonaise
salt
peber
2 spsk sød fransk sennep
1 lille løg, fint hakket
½ agurk i små tern
½ dl persille, fint hakket
½ dl purløg, fint klippet
1 hovedsalat
50 g små ærter

Fremgangsmåde:

Kartoflerne koges og pilles og afkøles helt. De skæres i skiver .

Dressing: Yoghurt eller creme fraich røres godt sammen med mayonæsen. Der tilsættes sennep, løg, agurk, persille og purløg . De skivede kartofler vendes i.

Der pyntes med små ærter og salatblade. Kartoffelsalaten kan også pyntes med andre ting så som rød, grøn eller rød peber, skåret i strimler og tomater, skåret i både. Serveres til røde pølser med sennep og ketjup eller frikadeller.

Denne opskrift er blevet vist 7.771 gange