Tærte Med Gelé

Udskriv opskrift

Denne kage kan også bruges som dessert efter en lækker middag. I stedet for gelé, kan man bruge svesker eller abrikoser, der så skal koges i en smule vand, til de svulmer op. Man lægger en sveske eller abrikos i hvert mellemrum, jævner kogevandet med lidt maizena og drypper det over hver frugt.

Ingredienser:

100 g smør
150 g mel
25 g gær
1 tsk sukker
1 æg

Remonce:
50 g smør
50 g sukker

Pynt:
1 glas ribsgelé
florsukker

Fremgangsmåde:

Smørret smuldres i melet. Gæren røres ud i sukkeret og kommes i sammen med ægget. Dejen samles. Med en tredjedel af dejen beklædes en tærteform. Over denne bund lægges en remonce, rørt af smør og sukker. Resten af dejen rulles ud, skæres i strimler og lægges som fletværk over kagen. I mellemrummene kommes en lille klat gelé.

Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Drysses med flormelis.

Denne opskrift er blevet vist 4.379 gange