Tærte Med Gelé
Udskriv opskrift
Denne kage kan også bruges som dessert efter en lækker middag. I stedet for gelé, kan man bruge svesker eller abrikoser, der så skal koges i en smule vand, til de svulmer op. Man lægger en sveske eller abrikos i hvert mellemrum, jævner kogevandet med lidt maizena og drypper det over hver frugt.
Ingredienser:
100 g
smør
|
150 g
mel
|
25 g
gær
|
1 tsk
sukker
|
1
æg
|
Remonce:
|
50 g
smør
|
50 g
sukker
|
Pynt:
|
1 glas
ribsgelé
|
florsukker
|
Fremgangsmåde:
Smørret smuldres i melet. Gæren røres ud i sukkeret og kommes i sammen med ægget. Dejen samles. Med en tredjedel af dejen beklædes en tærteform. Over denne bund lægges en remonce, rørt af smør og sukker. Resten af dejen rulles ud, skæres i strimler og lægges som fletværk over kagen. I mellemrummene kommes en lille klat gelé.
Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Drysses med flormelis.
Denne opskrift er blevet vist
4.244 gange