Gratinerede Porrer Med Skinke

Udskriv opskrift

Porrer smager vidunderligt, og er meget lækkert sammen med smagen af en god skinke.

Ingredienser:

4 kogte porrer
4 skiver kogt skinke
1 spsk olie
25 g mel
ca 300 ml mælk/fløde
1 -2 æggeblommer
salt, peber
reven muskatnød
rasp
evt. reven ost

Fremgangsmåde:

En skive skinke rulles om hver porre og de lægges i et smurt ovnfast fad. Put olien i en gryde og varm det op. Hæld mel i og tilsæt mælken lidt ad gangen til en tyk stuvning. Smag til med krydderierne og lier med æggeblommerne, tilsat lidt fløde. Saucen hældes over porrerne, rasp drysses over sammen med reven ost.

Retten gratineres i ovnen ved 200 grader, til overfladen er gylden, ca. ½ time. Serveres evt med lune flutes til.

Denne opskrift er blevet vist 4.904 gange