Kartoffelpaté

Udskriv opskrift

Kartofler smager altid godt. Her lavet på en ny måde. Denne paté pyntes med dild ved serveringen.

Ingredienser:

1 kg kartofler
1 rødløg
100 ml dild
100 ml grov sennep
1½ tsk salt
50 ml peber
4 æg
200 ml piskefløde
50 ml mælk

Fremgangsmåde:

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Tør dem i et stykke køkkenrulle. Skræl og hak løget og bland det med dild, sennep, æg, piskefløde og mælk. Blandingen røres sammen med kartoflerne og hældes i en aflang form, der er beklædt med bagepapir. Bages på ovnens nederste rille, indtil kartoflerne er bløde - i ca. 1¼ - 1½ time.

Lad patéen køle af og læg den på et fad. Opbevares i køleskab før servering. Ved servering skæres patéen i skiver og pyntes med frisk dild.

Denne opskrift er blevet vist 2.935 gange