Crepes Suzettes

Udskriv opskrift

Billede af Crepes Suzettes fra Verdens Lækreste Opskrifter

Pandekagerne, som altid bliver serveret på Københavns rådhus ved festlige lejligheder.

Ingredienser:

100 g Mel
½ tsk salt
1-2 spsk sukker
2 æg
300 ml Mælk
2-3 spsk smør

suzetter:
10- 15 stk hugget sukker
75 g smør
3 appelsiner
4-5 spsk orangelikør
1- 2 spsk cognac
evt. mandler

Fremgangsmåde:

Pandekagerne: Bland mel, salt og sukker. Pisk æggene med mælken og rør det i blandingen, til den er helt jævn og klumpefri. Konsistensen skal være som tyk fløde. Rør smeltet, men ikke for varmt smør i dejen og lad den hvile ½ time. Bages uden smør på en pande. Fold pandekagen midt over i 4 dele og læg den på et fad.

Suzettes: Brug usprøjtede appelsiner eller skrub dem i varmt vand. Gnid sukkerstykkerne med appelsinernes skal, indtil sukkeret smuldrer ned i den pande, som pandekagerne skal serveres i. Tilsæt smør,appelsinsaft, orangelikør og kog under omrøring, til sukkeret er smeltet. Fold pandekagerne midt over og varm dem på panden, 2-3 stykker ad gangen. Fold dem en gang til og skub dem til side på panden. Varm resten af pandekagerne på samme måde. Læg alle pandekager taglagt på panden og drys hakkede mandler på. Dryp cognac over og sæt en tændstik til og flamber. (Pas på udsugningen).

Denne opskrift er blevet vist 6.701 gange