Grøn løgsuppe

Udskriv opskrift

En dejlig fyldig suppe der sagtens kan serveres alene som frokostret.

Ingredienser:

2 løg
50 g Smør
4 tykke porrer
4-6 kartofler
1 l bouillon
1 bdt purløg
1 flødeost
fløde
salt
peber
basilikum eller citronmelisse

Fremgangsmåde:

Rens grønsagerne og skær løg og porrer i ringe - tag det meste af toppen med. Skær skrællede kartofler i små stykker og vend grønsagerne rundt i smør over svag varme i 8-10 min. Tilsæt suppe, purløg og lidt salt og peber og kog grønsagerne helt møre. Blend dem og hæld pureen tilbage i gryden. Kog op, pisk 1 skefuld flødeost i og smag til med salt og peber. Rør resten af osten jævn med fløde til konsistens som flødeskum.

Hæld suppen op i varme skåle/tallerkner og læg en skefuld flødeost med lidt klippet basilikum i hver. Server straks med et stykke godt kartoffelbrød til.

Denne opskrift er blevet vist 4.125 gange