Blomkålssuppe

Udskriv opskrift

Billede af Blomkålssuppe fra Verdens Lækreste Opskrifter

Der er rigtigt mange måder at lave denne klassiske vintersuppe på. Her er en virkelig lækker opskrift, der spiller på alle tangenterne, har en lækker tyk konsistens, og er aldeles uegnet som slankemad.

Ingredienser:

6 spsk. smør
½ finthakket løg
1 finthakket gulerod
2 stammer fint hakket bladselleri
1-2 grofthakket blomkålshoved(er)
2 spsk. tørret eller frisk hakket persille
1½ l kylling eller grønsagsbouillon
600 ml mælk
150 ml (piske)fløde
6 spsk. mel
2-4 tsk. salt
friskkværnet peber
2 spsk. tyrkisk youghurt

Fremgangsmåde:

Smelt 2 spsk. i en stor gryde. Sved løgene i smørret i et par minutter. tilsæt bladselleri og gulerødder og sautér videre i et par minutter. Tilsæt blomkålen og persillen og bland godt. Skru godt ned for varmen, læg låg på og lad simre i 15 minutter ved meget lav varme. Tilsæt bouillon og bring op til det lige koger. Skru ned for varmen og lad simre stille og roligt under låg.

Smelt imens 4 spsk. smør i en medium kasserolle og tilsæt melet og opbag det i et minuts tid til en roue. Tilsæt mælk/fløde blandingen lidt af gangen mens der piskes så det bliver til en jævn, tyk og skinnende hvid sauce.

Langsomt tilsæt den hvide sauce til suppen under omrøring. Tilsæt laurbærblade og lad simre yderligere 15-20 minutter. Smag til med salt og peber.

Lige før den varme supper serveres hældes 2 spsk. tyrkisk youghurt i en skål eller suppeterrin. hæld to suppeskeer suppe over og rør rundt for at opløse youghurten. Bland resten af suppen i og servér med godt brød.

Denne opskrift er blevet vist 11.693 gange