Snegle

Udskriv opskrift

Små kager der kan bruges til mange lejligheder.

Ingredienser:

100 g smør
1½ spsk sukker
1 æg
30 g gær
100 ml kold fløde
550 ml mel

fyld
100 g smør
1½ spsk sukker
Mandler
Perlesukker

Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres let og luftigt. Ægget tilsættes, og der røres grundigt. Gæren røres ud i lidt af fløden og tilsættes sammen med resten af fløden. Melet tilsættes og dejen æltes igennem på et meldrysset bord. Pas på ikke for meget mel.

Dejen rulles ud i et ca. 50 cm langt rektangel. Smør og sukker røres luftigt sammen til fyldet og smøres jævnt ud på dejen, der rulles sammen som en roulade, og skæres i 2 cm store stykker. Disse lægges i små papirsforme og stilles til hævning i 1½-2 timer. Sneglene pensles med æg, drysses med hakkede mandler og perlesukker og bages ved 250°C i 10-15 min.

Kan fryses og senere tøs op i ovnen

Denne opskrift er blevet vist 3.475 gange