Lagkage

Udskriv opskrift

En fin lagkage med flødeskum er lækkert. Her er en med creme, bær og flødeskum. Du kan bruge frugt eller bær efter årstiden.

Ingredienser:

Bunde:
4 æg
200 ml sukker
100 ml mel
50 ml kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Vanillecreme:
200 ml mælk
1 æggeblomme (homo)
2 tsk maizena
1 tsk vanillisukker eller vanillestang

Fyld;
2 -3 ml friske bær eller
150 ml syltetøj

Pynt
300 ml piskefløde
friske bær eller frugt
2 spsk ristede mandelflager

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker hvidt. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det i æggesnapsen. Hæld det i en godt smurt springform og bag den ved 175 grader i ca. 45 minutter. Lad kagen køle af i formen og del den så (prøv med en stram sytråd) i 3 bunde. Pisk mælk, æggeblomme og maizena sammen i en gryde. Opvarm det langsomt under stadig piskning, til konsistensen er tyk og cremet. Tilsæt vanillesukkeret og lad cremen køle af. Mos bærrene eller skær dem i skiver. Drys evt med sukker. Kom vanillecremen på den første bund og bær eller syltetøj på den næste. Læg den sidste bund på. Kagen skal helst stå 4-5 timer før brug.

Pisk fløden til skum og dæk kagen helt- Pynt med udsprøjtede rosetter af flødeskum, frisk frugt og mandelflagerne. Stilles køligt, til den skal serveres.

Denne opskrift er blevet vist 4.835 gange