Linsesalat

Udskriv opskrift

Linser gør denne salat til en fyldig salat, som kan spises som selvstændig frokostret med et stykke rugbrød eller flutes til.

Ingredienser:

100 g linser
4 forårsløg
2 groftrevne gulerødder
3 stilke bladselleri
75 g sukkerærter
250 g fetaost
persille

Dressing:
1 spsk eddike
1 tsk dijonsennep
salt, peber
5 sspsk olivenolie

Fremgangsmåde:

Linserne koges som anført på posen. Afkøles. De rå, revne gulerødder og fetaosten skal helst stå til afdrypning, mens linserne koges.Forårsløgene snittes i skrå skiver, som blancheres 1 min. i kogende vand. Afdryppes i sigte. Blegsellerien snittes i tynde skiver. Skal anvendes rå ligesom sukkerærterne. De forskellige dele blandes let og arrangeres i et halvdybt fad eller skål. Dressingen, som røres sammen i nævnte rækkefølge, fordeles over grønsagerne.

Trækker en times tid i køleskaber. Lidt fint klippet persille pynter og klæder salaten. Serveres med f.eks. flutes til.

Denne opskrift er blevet vist 8.622 gange