Dijon Lammekølle

Udskriv opskrift

Lammekød hører foråret til. Dansk lammekød er utrolig dejligt, men kan være svært at få fat på.

Ingredienser:

1-2 aubergine
1 squash
2 løg
250 g champignon
20 soltørrede tomater
salt, peber
3 tsk origano
1 lammekølle ca. 1,5 kg
1 spsk sennep dijon

Fremgangsmåde:

Skær aubergine og squash i store tern og løgene i halve eller kvarte.Læg alle grøntsagerne i et stort ovnfast fad ca. 40x30 cm. og bland med tomater og krydderierne. Læg lammekøllen oven på grøntsagerne, smør sennep over kødet og drys med salt og peber.

Sæt fadet i kold ovn på en af de nederste ribber. Sluk for ovnen efter ca. 1 time, eller når et stegetermometer viser 60 grader. Lad stegen stege færdig i ovnen ved eftervarmen, indtil temperaturen er steget yderligere 5 grader.

Dæk kødet til og lad stegen hvile i mindst 20 minutter før udskæring. Lad evt. grøntsagerne blive stående i den slukkede ovn. Serveres med brød og salat.

Denne opskrift er blevet vist 3.974 gange