Sandwichbrød

Udskriv opskrift

Dette grove sandwichbrød er nemt at bage, og det smager fint sammen med pålæg

Ingredienser:

25 g smør
250 ml mælk
100 ml creme fraich
50 g gær
2 tsk salt
1 tsk sukker
100 g knækkede hvedekærner
ca 550 g mel

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt creme fraichen. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med f.eks et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Læg dejen i en smurt rugbrødsform (ca. 3 liter) og lad den efterhæve i ca. ½ time.

Dæk formen først med bagepapir og derefter med en bageplade. Bagepladen skal ligge på formen under bagningen. Bag brødet på en plade nederst i ovnen. Bages ca 30 minutter ved 200 grader

Denne opskrift er blevet vist 8.146 gange