Stænk lakseskiverne med lidt citronsaft og lad dem ligge køligt. Kog en lage af vin med ca 200ml vand, salt, peberkorn, krydderurter og saft af ½ citron. Læg lakseskiverne i lagen i en sauterpande, dæmp varmen , så kogelagen holder sig lige under kogepunktet. Damp laksen i 3 minutter, sluk under gryden og lad fisken trække 3-5 minutter alt efter tykkelse, dækket af et låg.
Kog forsigtigt de grønne asparges. Hæld det meste af kogelagen i en gryde, ca. 400ml, og hold laksen varm i resten under låg.
Sauce: Pisk æggeblommerne med kogelagen i gryden over jævn varme til saucen tykner, men lad den ikke koge. Tilsæt smør i små skiver og pisk, til det er smeltet og optaget af æggeblommerne. Sluk under gryden og hold saucen varm under låg.
Anret lakse skiverne på en hvid stofserviet på et varm fad sammen med de afdryppede asparges. Læg strimler af hårdkogt æggehvide over aspargesene og gnid blommen gennem en sigte over fisk og grønsager. Pynt med citronskiver og dild. Server med små pillekartofler og den varme souce.