Brunsviger

Udskriv opskrift

En kage til hele familien, og velegnet til sportsklubber og skolearrangementer.

Ingredienser:

50 g gær
50 ml vand
200 ml mælk
2 æg
3 spsk sukker
1/4 tsk salt
100 g blødt smør
ca 500 g hvedemel

Fyld:
150 g smør
150 g farin
evt. drys af hakkede mandler og rosiner

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt mælk, æg, sukker og salt. Smuldr smørret i melet i en anden skål. Tilsæt dette til gærblandingen og ælt, til dejen er glat og blank. Smør en lille bradepande (25 x 30 cm). Bred dejen ud heri og sæt den til hævning et lunt sted ca. ½ time.

Fyld: Smelt fyldet sammen i en gryde, lav fordybninger i dejen og hæld fyldet over. Drys med mandler og rosiner. Bag kagen i en 200 grader varm ovn i 30 -35 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 4.372 gange