Indbagt Kyllingebryst

Udskriv opskrift

De små butterdejspakker indeholder dampet kyllingebryst og frisk spinat med flødeost. Her er nok til 6 personer.

Ingredienser:

500 g kyllingebryst med skind
salt, peberkorn
3 stilke persille
2 små løg
500 g frisk spinat eller frosne spinatblade
1 spsk smør
125 g blød flødeost
reven muskatnød
1 portion butterdej
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Fyld: Læg kyllingestykkerne i en gryde med vand, der netop dækker. Tilsæt 2 tsk salt og 10 peberkorn, persille og et overskåret løg. Kog i ca. 10 minutter. Sluk under gryden og fjern skind og ben. Læg kødet tilbage i gryden og lad det afkøle. Damp et lille fintskåret løg 5 minutter i smør og tilsæt de rensede spinatblade og vend det hele rundt, til spinaten falder sammen. Tag spinaten op og hak det groft. Tilbage i gryden. Nu tilsættes flødeosten og det hele koger ved svag varme, til osten er smeltet og noget af væden er forsvundet. Smag til med krydderier og afkøl det.

Butterdejen rulles ud på et melstrøet bord. Skær pladen ud i firikanter ca 15x15cm eller tag et glas og lav runde cirkler. Læg spinat på dejen, derover et stykke kylling. Fold dejen sammen og læg pakkerne med sammenføjningen nedad på en plade med bagepapir. Sæt pladen koldt 15 minutter, pensl dejen med pisket æg og skær små snit i overfladen.

Bag 15-20 minutter ved 210 grader på næstnederste ribbe. Server butterdejspakkerne lune. I stedet for kylling, kan man bruge strimlet kogt skinke.

Denne opskrift er blevet vist 6.264 gange