Rabarber i Tærtebund

Udskriv opskrift

Denne tærte med de fine nye rabarber smager dejligt med flødeskum på. Den kan spises både varm og kold. I stedet for rabarbar kan der bruges andre sommerfrugter som jordbær, hindbær, brombær osv

Ingredienser:

Tærtebund:
250 g mel
125 g smør
2 spsk sukker
3 spsk creme fraiche

Rabarberkompot
300 g rabarber
100 ml vand
125 g sukker
1 tsk vanillesukker
kartoffelmel til jævning (evt. maizenamel)
desuden
6 makroner
200 ml kagecreme
26 g smuttede, flækkede mandler eller nødder

Kagecreme:
125 g mælk
½ stang vanille
1 æggeblomme
1 spsk sukker
2 tsk maizene
50 ml piskefløde

Fremgangsmåde:

Kagecreme: Bring mælk og den flækkede vanilliestang i kog. Pisk æggeblommen, sukker og maizenamelet sammen. Pisk lidt af den kogende mælk i ad gangen og hæld det tilbage i gryden. Giv cremen et kort opkog og tag gryden fra varmen. Lad cremen blive kold. Pisk fløden stiv og vend den i cremen.

Snit rabarberne fint og kog dem med sukker og vand til en fin kompot. Jævn den med kartoffelmel og afkøl den. Smuldr smørret i melet til tærtebunden. Tilsæt sukker og creme fraiche og ælt hurtigt dejen sammen. Rul godt halvdelen af dejen ud og læg den i et tærtefad (ca. 24 cm). Prik dejen og forbag den ved 200 grader i 10 minutter.

Kom så først den afkølede kagecreme på tærten, så de knuste makroner og øverst rabarberkompotten. Drys mandler eller nødder på. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg strimlerne over tærten som et fletværk. Pensl med æg. Nu sættes tærtem igen i ovnen ved 200 grader og bager ca. 30 minutter. Server tærten lun eller kold med flødeskum til.

Denne opskrift er blevet vist 4.355 gange