Lagkage Til Fødselsdag

Udskriv opskrift

En fødselsdagslagkage skal være hjemmebagt med flødeskum og lys. Der skal være creme i og frugt af en eller anden slags.

Ingredienser:

Lagkagebunde:
150 g smør
150 g sukker
3 æg
2 tsk vanillesukker
½ tsk bagepulver
50 g mandler
reven skal af 1 citron
150 g mel

Mandelbund:
2 æggehvider
50 g mandler
1 spsk mel
85 g flormelis

Kagecreme:
300 ml kaffefløde
1 stang vanille
3 æggeblommer
3 spsk sukker
1 spsk maizenamel
100 ml piskefløde

Desuden:
150 ml jordbærsyltetøj
½ l piskefløde
ribsgele

Fremgangsmåde:

Bunde: Rør smørret blødt og rør det sammen med sukkeret. Rør et æg i ad gangen. Bland vanille, bagepulver, finthakkede mandler og reven citronskal i melet. Rør det i dejen og kom dejen i to smurte lagkageforme. Bag bundene ved 225 grader i ca. 10 minutter (man kan bruge en springform i stedet for lagkageforme. Hæld al dejen i springformen og bag kagen lidt længere. Når kagen er afkølet, skæres kagen igennem med en sytråd til to bunde).

Mandelbunden: Hak mandlerne fint. Bland dem med flormelis og mel. Pisk æggehviderne godt stive og vend mandelmassen heri. Bred den ud på bagepapir, så den får samme størrelse som lagkagebundene. Bag ved 140 grader i ca. 40 minutter. Bunden skal være svag lysebrun og sprød.

Kagecreme: Bring fløden i kog med den flækkede vanillestang. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør maizenamel i . Hæld den kogende fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det hele tilbage i gryden og bring det til kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den køle af. Pisk flødeskum og vend den i den kolde creme.

Lagkagen: Fordel halvdelen af cremen på den ene lagkagebund. Læg mandelbunden over. Kom syltetøj over sammen med resten af cremen. Læg den anden lagkagebund på. Pisk fløden til skum. Læg et tyndt lag flødeskum på den øverste bund.

Put flødeskummet i en sprøjtepose (brug evt. en plastikpose, hvor der klippes en spids af i bunden). Sprøjt skum i et gittermønster ovenpå og sprøjt mønster hele vej rundt på siden på lagkagen. Læg gele i hullerne i gittermønstret. Sæt det antal små lys i lagkagen, der svarer til barnets alder og bær kagen ind til bordet med lysene tændt.

Denne opskrift er blevet vist 7.484 gange