Pandebøf

Udskriv opskrift

En pandebøf er en god variation af hakkebøf. Som tilbehør kan bruges fintsnittede gulerødder, persillerod, pastinak eller porreringe svitset på en pande i lidt smør.

Ingredienser:

750 g hakket oksekød
3 spsk rasp
2 æg
1 porre
2 fed hvidløg
salt, peber
2 spsk sennep
160 g smør
1 spsk bdt finthakket persille
1 citron
smør til stegning
1 kg koge kartofler

Fremgangsmåde:

Bland kødet med rasp og æg og ælt farsen godt. Rens porren og snit den fint. Tilsæt porreringe og hvidløg og krydr med salt, peber og sennep. Lad farsen hvile ca. 1 time. Blødgør smørret og rør det op med persillen. Læg det på et stykke plastfolie og rul det til en aflang rulle. Sættes i køleskabet. Citronerne skæres i skiver.

Form nu farsen til en stor bøf, der passer til din pande. Smelt fedtstoffet gyldent, kom bøffen på panden og brun den. Dæmp varmen og lad den stege ca. 8 minutter. Vend bøffen på et grydelåg, tag fedtstoffet i en lille skål først. Kom fedtstoffet tilbage på panden og steg nu bøffent på den anden side i ca. 8 minutter.

Serveres med citronskiver med persillesmør på. Servér med sprøde braskartofler.

Denne opskrift er blevet vist 8.263 gange