Chokoladekage Med Ananas

Udskriv opskrift

Ananas er udmærket at komme i en kage. Den gør kagen mere saftig. Lad kagen stå en dag, før du skærer af den, så er den bedre at skære i.

Ingredienser:

240 g knust dåseananas
250 g smør
250 ml sukker
5 æg
500 ml mel
2 tsk bagepulver
125 ml kakao
75 ml mælk
200 g rå marcipan

Fremgangsmåde:

Put ananas i en sigte, så den kan dryppe af. Rør smørret med sukkeret, til det er luftigt. Tilsæt 4 af æggene, et ad gangen under omrøring. Bland melet med kakao og bagepulver. Sigt blandingen i dejen. Tilsæt mælken og rør dejen smidig. Riv marcipan og bland den med det ene æg. Tilsæt ananas.

Kom halvdelen af dejen i en smurt form, ca. 2 liter. Læg ananasmassen på og dæk med resten af dejen. Lav et mønster i dejen med en gaffel. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 80 minutter. Lad kagen stå lidt i formen, inden du vender den ud på en rist.

Kagen kan opbevares i dåse eller plastpose, og den kan fryses.

Denne opskrift er blevet vist 5.334 gange