Skaller Med Jordbær

Udskriv opskrift

Jordbær er for mig indbegrebet af sommer, og her er en rigtig sommer-jordbærkage. Den serveres med flødeskum, tilsat appelsinskal, der er revet fint, lidt saft og sukker

Ingredienser:

100 ml havregryn
125 ml mel
2 spsk. sukker
75 g smør

Fyld:
250 ml jordbær
3 spsk. sukker
150 ml kartoffelmel
saft og reven skal af en appelsin

Pynt:
250 ml små jordbær
2 blade husblas
100 ml vand
1 spsk sukker
2 tsk friskpresset appelsinsaft

Fremgangsmåde:

Bland melsorterne med sukker i en skål evt foodprocessoren. Skær smørret i skiver og findel det i melet. Ælt dejen samme Pak dejen i plastfolie og lad den hvile køligt i ca. 1 time. Tryk dejen ud i små kageforme ca. 10 cm. Forbag dem på en rist midt i ovnen ved 200 grader i 10 minutter.

Bland fyldet. Fordel det i formene. Drys ekstra sukker på. Bag kagerne på en rist midt i ovnen ved 200 grader ca. 20 minutter. Afkøl kagerne. Pynt med de små jordbær.

Opblød husblasen i koldt vand i 10 minutter, kog vand, sukker og appelsinsaft sammen, tag husblasen op vandet og opløs det i den varme saft. Afkøl saften og hæld den halvstivnede gele over kagerne.

Denne opskrift er blevet vist 3.282 gange