Bedstefars Skæg

Udskriv opskrift

Denne kage kan alle i familien li`. Den er hurtig at bage og er derfor god at have til et ekstra måltid om eftermiddagen til børnene.

Ingredienser:

125 g smør
125 g sukker
4 æggeblommer
375 g mel
2 tsk bagepulver
150 ml mælk

Fyld:
5 spsk abrikosmarmelade
1 spsk vand

Marengsdej:
4 æggehvider
200 g sukker

Fremgangsmåde:

Smør og sukker røres blødt. Æggeblommerne røres i én ad gangen. Mel og bagepulver røres i skiftevis med mælken. Dejen fyldes i en smurt bradepande (ca 20x30 cm), forbages ca. 15 minutter ved 175 grader, til overfladen er stiv

Marmeladen røres op med lidt vand og fordeles over dejen. Æggehviderne piskes meget stive, og sukkeret piskes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bages ca. 15 minutter ved 175 grader, til marengsdejen er stiv og gylden.

Denne opskrift er blevet vist 15.520 gange