Boller i Karry

Udskriv opskrift

Her er vores families opskrift på at lave denne klassiske danske ret. Vi har hver vores egne variationer, jeg putter dobbelt så meget karry i, og tilsætter masser af hvidløg, chili og muskatnød til kødbollefarsen.

Ingredienser:

500 g hakket svinekød
100 ml rasp
1 stort finthakket løg
1 æg
salt og peber

Saucen:
40 g smør
1 spsk karry
1 hakket løg
1 æble i små tern
1 stor porre
2 spsk mel
ca 500 ml bouillon fra kødbollerne
100 ml fløde 13%

Fremgangsmåde:

Kødet, rasp, æg og salt og peber æltes sammen med hænderne i en passende stor skål. Ælt ca. 10 minutter. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. ½ time. Rul nu halvstore kødboller på håndfladerne, som almindelige boller. Put dem i en gryde med rigelig saltet vand eller bouillon og lad dem koge op et par gange. Gem vandet til saucen.

Karrysauce: Smelt smørret i en gryde sammen med karryen. Svits løg, porre og æble deri, inden melet tilsættes. Bag det sammen og tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Kog saucen i ca. 10 minutter og smag til med salt og peber. Tilsæt fløden. Server kødbollerne i saucen sammen med kogte ris. Som tilbehør kan der serveres revne gulerødder, kokosmel, rosiner, skivede bananer, syltede rødbeder i tern.

Denne opskrift er blevet vist 7.449 gange