Gullash

Udskriv opskrift

Billede af Gullash fra Verdens Lækreste Opskrifter

Gullash med f.eks. kartoffelmos er lækkert i den mørke vintertid. Denne opskrift er traditionel og rigelig så man kan servere den ved en stor middag med gæster, eller have til flere dage. Denne portion rækker nemt til 2 dage for en almindelig familie.

Ingredienser:

1 kg oksebov i tern
250 g røget bacon
½ kg løg
½ fl rødvin
1 reven kartoffel
1 pk cocktailpølser
1 tsk mel

grønsagsblanding:
2 store gulerødder
½ lille selleri
1 stor persillerod
3 spsk paprika
lidt tørrede chilier
merian
knust enebær
1 ds koncentreret tomatpuré
1 spsk ribsgele
1 spsk revet citronskal
50 ml olivenolie
250 ml piskefløde

Fremgangsmåde:

Bacon i små stykker ristes i en stor gryde. Løgene tilsættes og brunes let. Kødet i små tern lægges ved og bruner. Tilsæt rødvin og lad det hele simre, indtil kødet er godt mørt, i hvert fald en times tid. Nu tilsættes den revne kartoffel og melet og det hele simre videre i en halv times tid.

Imens rives alle grønsager groft og brunes på en pande i olie. Derpå tilsættes tomatpure, krydderurter, urter, gele og citronskal. Det hele sauteres i ca. ½ time ved god varme, mens man rører ind i mellem. Grønsagerne blandes i gryden, krydres med salt og peber og koger et par minutter. Tilsæt piskefløden og varm det hele godt igennem.

Denne opskrift er blevet vist 21.155 gange