Hønsesalat

Udskriv opskrift

Billede af Hønsesalat fra Verdens Lækreste Opskrifter

Salaten kan gøres mere fedtfattigt, afhængig af, hvilken surmælksprodukt, du anvender, f.eks. kan man anvende kvark i stedet for cremefraiche.

Ingredienser:

150 g hønse-eller kyllingekød uden skind og ben
100 g rå champignon
100 g kogte aspargessnitter

dressing:
2 spsk mayonæse
200 ml creme fraish (2dl) eller fedtfattigt yoghurt
½ tsk salt
½-1 tsk sød fransk sennep
½ tsk citronsaft

Fremgangsmåde:

Skær det kogte kød i små stykker. Rens champignon og skær dem i skiver. Hæld aspargessnitter i en sigte og lad væden løbe af. Rør mayonæsen op med crème fraichen og smag dressingen til med citron og krydderrier.

Anret kød, champignon og aspargessnitter og hæld dressingen over. Server salaten til frokost, natmad eller portionsanretninger på salatblade som forret.

VARIATION:
Dressingen kan smages til med krydderurter f.eks. hakket persille og esdragon dild eller andet i stedet for citronsaft. Dressingen kan også bruges til at hælde over kold, kogt torsk., champignon og bladselleri i strimler.

Serveres med flutes.

Denne opskrift er blevet vist 47.026 gange