Marcipan

Udskriv opskrift

Du kan lave ægte marcipan eller forloren marcipan.De kan begge bruges til at lave julekonfekt med , men ingen tvivl om det - den æge smager absolut bedst.

Ingredienser:


Ægte marcipan
200 g mandler
200 g flormelis
æggehvide

Forloren marcipan
90 g mel
150 ml fløde
75 g mandler
3-4 dråber mandelessens
500 g flormelis

Fremgangsmåde:

Den ægte marcipan: Skold og smut mandlerne, tør dem, så de ikke er fugtige. Mal dem gennem en mandelkværn (blender) 2-3 gange, sidste gang sammen med flormelis. Tilsæt æggehvide (let pisket sammen med en gaffel) lidt ad gangen, og ælt massen kraftigt igennem, til den er smidig og sej. Opbevares i folie eller plastfilm, til den skal bruges.

Den forlorene marcipan: Pisk mel og fløde sammen i en tykbundet gryde. Varm det under piskning, til dejen slipper gryden. Afkøles. Smut mandlerne, tør dem i et klæde og mal dem gennem en mandelkværn (blender) gerne flere gange, så det bliver meget findelt. Ælt dejen med mandelmelet og det sigtede flormelis til en smidig masse. Pak den i folie eller plastfilm, så den ikke tørrer ud.

Denne opskrift er blevet vist 13.059 gange