Spinattærte

Udskriv opskrift

Billede af Spinattærte fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne opskrift lavede jeg første gang ud fra en opskrift i "The River Café Cookbook" fra en af de mest inovative italienske restauranter udenfor Italien. River Café op-fostrede blandt andet en ung Jamie Oliver. En spi-nattærte kan næsten ikke laves forkert, her har jeg flyttet lidt rundt på mængderne og fundet en opskrift jeg synes er rigtig lækker.

Ingredienser:

450 g spinat (frosset eller frisk)
2 æg
100 ml fløde
300 ml mælk
100 g revet ost (mozarella, eller prøv med parmesanost)
80 g pinjekerner
½ tsk. friskrevet muskatnød
salt & peber

Fremgangsmåde:

Køb eller lav en tærtebund. Forbag tærtebunden i en tærteform som pakken eller opskriften beskriver. Sæt ovnen på 190°C. Pisk æg, fløde og mælk sammen. Bland ost, muskatnød, salt og peber i. Tø og kog spinaten som beskrevet på posen. Hvis der andvendes frisk spinat, skal den bare have 1 minut så den viltre. Hak spinaten meget froft, og bland den i æggeblandingen.

Hæld blandingen i tærtebunden, drys med pinjekerner og bag i den forvarmede ovn i 30 minutter, indtil æggemassen er stivnet men stadig blød, og overfladen gylden.

Denne opskrift er blevet vist 98.451 gange