Stjerneskud

Udskriv opskrift

Lækkert stjerneskud til én person, men opskriften ganges nemt op. Denne klassiske danske frokostret vækker begejstring hver gang den serveres.

Ingredienser:

2 rødspættefileter
1 sammenpisket æg
Rasp
4 spsk creme fraise
1 tsk paprika
½ fed hvidløg
1 knivspids cayennepeber
70-100 g grønlandske rejer
2 tsk kaviar
2 blade iceberg salatblade
1 skive ristet toastbrød
1-2 skiver citron
friskklippet dild

Fremgangsmåde:

Rør creme fraisen med paprika, cayennepeber og det pressede halve hvidløgsfed. Smag til med salt. Damp den ene rødspættefilét i letsaltet vand 2 – 3 minutter, til den er fast og har skiftet farve. Dyp den anden rødspættefilét i æg, derefter i rasp, så i æg igen, og derefter endeligt i raspen igen. Brun smøret på panden og steg rødspættefiléten til den er gylden og sprød. Drys med lidt salt.

Anrét stjerneskuddet ved at placere salatbladene på det ristede smurte toastbrød. Placér den dampede og derefter den panerede rødspættefilét ovenpå. Læg en ordentlig klat creme fraisen ovenpå og fordel derefter rejerne ud over. Pynt med kaviar, friskklippet dild og en skive citron.

Denne opskrift er blevet vist 7.038 gange