Pot de Crème au chocolat

Udskriv opskrift

Billede af Pot de Crème au chocolat fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker dessert der er yderst velegnet som afslutning på en romantisk middag, serveret med en sød mousserende vin, og selvfølgelig pyntet med et håndskåret skumfidushjerte.

Ingredienser:

2 dl piskefløde
1 dl sødmælk
60 g sukker
60 g god chokolade
½ dl usødet chokoladepulver
3 æggeblommer
1 helt æg
et lille drys salt
1 tsk. vanilliesukker
piskefløde til serveringen
evnt. 6 skumfidushjerter

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 160°. Opvarm chokolade, mælk og fløde i en kasserolle over mellemvarme, mens der røres en gang i mellem, indtil chokoladen er smeltet og der kommer en stille damp fra gryden. Pisk æggeblommer, det hele æg, kakaopulver, vaniliesukker og salt sammen i en skål. Hæld den varme chokolade forsigtigt i med en lille stråle, mens der piskes kraftigt. Lad blandingen hvile i en 2-3 minutter, og fjern det værste skum med en ske. Fordel massen i 6 små ovnfaste skåle eller kopper.

Dæk skålene med sølvpapir, og bag dem i et vandbad i 35 minutter. Chokolademassen skal gerne være stivnet, ellers giv den en 3-5 minutter mere i ovnen. Køl massen ned til stuetemperatur, og stil dem i køleskabet, until de er køleskabskolde, gerne natten over. Servér med en klat flødeskum, og evnt. et lille skumfidushjerte.

Denne opskrift er blevet vist 5.564 gange