Bankekød

Udskriv opskrift

En pragtfuld dansk klassiker jeg fandt frem fra gemmerne her sidste dag. Ud over det lækre kød, er det laurbærbladene der er stjernen i denne forestilling.

Ingredienser:

800 g okse inderlår eller andet skært oksekød
100 g mel
2 løg
50 g smør
100 ml fløde
salt og peber
800 ml kalvefond
3-5 laurbærblade
evnt. kulør

Fremgangsmåde:

Skær køddet i tynde skiver og bank dem med en kødhammer. Bland mel, salt og paber i en pose, og ryst køddet i den så de er godt dækket. Brun køddet i fedtstoffet og tag dem op. Skær løgene i tynde skiver og brun dem i fedtstoffet. Læg køddet tilbage i gryden og hæld bouillonen ved. Kom laurbærblade og peberkorn i. Lad retten simre ved svag varme i en times tid, indtil kødet er mørt.

Jævn saucen hvis det er nødvendigt, tilsæt fløden og giv den eventuelt lidt kulør. Smag til med salt og peber og servér med kartoffelmos.

Denne opskrift er blevet vist 12.789 gange