Hvidløgskylling

Udskriv opskrift

Denne opskrift giver en særlig saftig og aromatisk kylling. Hvidløgsfeddene, der ligger inde i kyllingen, begynder at koge således at den aromatiske hvidløgsdamp presses ud gennem kødet på kyllingen og giver en dejlig smag sammen med det sprøde fra det ristede smør og det syrlige fra citronsaften.

Ingredienser:

1 kylling (1200-1600g)
salt
10 fed hvidløg
2 spsk. smør
2 spsk. paprika
saften af 1 citron

Fremgangsmåde:

Gnid kyllingen med salt indeni. Tag skallen af hvidløgsfeddene og læg dem ind i kyllingen og luk af med kødnåle. Bind benene sammen og fold vingerne ned under kyllingen

Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt friskpresset citronsaft, paprika og to teskefulde salt. Pensel smørbalndingen over kyllingens overflade.

Sæt kyllingen fast på spyddet så det er i balance. Sæt spyddet i ovnen og placér en drypbakke under så den lækre saft kan bruges til sauce. Start rotisseriet og smør ofte med smørblandingen. Steger i 1 til 1½ time indtil kyllingens skind er sprødt og blankt og safterne er klare.

Serveres med f.eks. ris, grønne bønner, de dampede hvidløgsfed fra kyllingen, og saften fra bakken fra rotisseriet.

Denne opskrift er blevet vist 21.946 gange