Kyllingespyd med Peanutsauce

Udskriv opskrift

Billede af Kyllingespyd med Peanutsauce fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne ret ser lækker ud, smager fantastisk og gør måltidet til en festlig oplevelse. Det er nemt at forberede denne opskrift i god tid. Mariner kyllingen og lav saucen og stil på køl. Så sætter man kyllingen på spid og griller den mens saucen langsomt varmes op.

Retten er inspireret af en opskrift fra Tailand. Her serveres en ret som denne med toast til. Den sprøde toast giver en god balance til den lidt fede bløde peanutsauce, og så er der noget at suge den resterende sauce op med.

Ingredienser:

150 ml kokosmælk
1 tsk. Thai fisk sauce (kan erstattes af soyasauce)
1 tsk. brun farin
1 tsk. karrypulver
500 g kylling uden skind og ben
små træ- eller bambusspyd (lægges i blød i 30 minutter)

Peanutsauce:
200 ml kokosmælk
1 spsk. rød karrypaste (gerne hot)
200 ml kyllingebouillon
1 spsk. Thai fisk sauce (kan erstattes af soyasauce)
1 spsk. brun farin eller rørsukker
100 g crunchy peanutbutter
1 tsk. friskpresset limejuice

Fremgangsmåde:

Rør kokosmælk, fiskesauce, brun farin og karrypulver sammen i en stor skål. Skær kyllingen i store mundrette stykker, uden ben. læg kyllingestykkerne i skålen med marinade og sørg for at kyllingestykkerne er godt dækket. Dæk skålen til og sæt i køleskabet. Lad kyllingen marinere i mindst en time, helst i 12 timer.

Peanutsauce:
Hæld kokosmælken i en kasserolle og varm langsomt op til den simre. Tilsæt karrypaste og lad simre i 4-5 minutter mens der røres ind i mellem. Tilsæt kyllingebouillon, fish sauce, sukker, peanutbutter og lime juice og lad simre i yderligere et minut mens saucen røres til den er glat og jævn. Hæld saucen op i en serveringsskål og lad den afkøle lidt. Saucen kan serveres lunken eller ved stuetemperatur.

Sæt kyllingekødet på spyd og steg på en grilpande eller en grill 4-6 minutter eller til de er gennemstegte og har en lækker farve. Sevér med det samme med peanutsaucen og en orientalsk picles.

Denne opskrift er blevet vist 193.626 gange