Benedictinske Æg

Udskriv opskrift

Billede af Benedictinske Æg fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker lille morgenret, der er yderst velegnet, hvis man vil overraske en man holder af med morgenmad på sengen. At den så ikke lige er det aller sundeste, og får kolesterolmeteret til at fare helt i top, er noget helt andet. Her er til to personer, men opskriften er nem at gange op.

Ingredienser:

4 skiver bacon
2 tsk. salt
200 ml hollandaise sauce
1 spsk. eddike
2 engelske muffins
4 friske æg
friskkværnet peber
persille, dild eller korianderblade til pynt

Fremgangsmåde:

Lav eller varm hollandaise sauce forsigtigt op, den må ikke koge. Opvarm et par tallerkner i ovnen. Fyld en kasserolle med vand, tilsæt eddike og en teske salt, og lad den komme i kog. Begynd at stege baconen på en pande ved mellemvarme, til det er sprødt. Skær de engelske muffins i halve og risk dem i en brødrister. Slå et æg af gangen ud i en kop. Rør i eddikevandet så der opstår en lille hvirvel. Hæld æggene i en ad gange fra koppen. Lad æggene simre i 3-5 minutter, så blommen er smilende.

Servering: Sæt to halve ristet engelske muffins på hver tallerken. Læg et par skiver sprødt bacon på tværs af hver, og placér et pocheret æg ovenpå. Øs en generøs portion hollandaise sauce over og servér med en peberkværn lige i nærheden.

Variationer: Benedictinske æg serveres ofte med et par blancherede grønne asparges. Baconen kan erstattes med kogt eller røget skinke, og hvis man er skræmt af porcherede æg, kan de erstattes af røræg eller spejlæg. En lækker vegetarisk variation kunne være Florentinske Æg.

Denne opskrift er blevet vist 7.376 gange