Peberrodkartoffelmos

Udskriv opskrift

Billede af Peberrodkartoffelmos fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker kombination af den milde kartoffelmos, den rige smørsmag, og den skarpe peberrod. Peberroden tilsættes til sidst for at bevare skarpheden intakt, styrken skal reguleres med mængden af peberrod, ikke ved at koge den ud. Prøv at servere den til en gammeldags oksesteg (f.eks. Oksesteg med Porter), eller til en klassisk roastbeef.

Ingredienser:

1200 g kartofler skåret i kvarte
200 ml piskefløde
6 spsk. smør
3 spsk. fintrevet peberrod
salt og peber

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne i letsaltet vand indtil de er godt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af i et par minutter. Tilsæt fløde, peberrod og smør, og mos kartoflerne til den er fin og glat og uden klumper. Smag til med salt og peber.

Denne opskrift er blevet vist 9.139 gange