Ostetrekanter

Udskriv opskrift

Billede af Ostetrekanter fra Verdens Lækreste Opskrifter

En enkelt bid af disse lækre scones bekræfter at luksus kommer i små pakker. De er velegnet som drinksnacks eller som en ekstra lækkerbid til kraftige supper. Denne opskrift rækker til 32 scones.

Varianter: Erstat dilden med purløg

Ingredienser:

6½ dl mel
2 spsk. sukker
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
¼ tsk. natron
10 spsk. iskoldt smør skåret i tern
2½ dl revet mellemlagret 45% ost
¾ dl hakket dild
2½ dl kærnemælk
2 spsk. koldt vand
1 æg til pensling
1 spsk. vand til pensling

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 190°C, og bred bagepapir ud over en plade. Hæld mel, sukker, bagepulver, salt og natron i en skål. Smulr smørre i så smørklumperne er lidt mindre end en ært. bland ost og dild i, derefter kærnemælk og 2 spsk. vand. Ælt dejen forsigtigt indtil ingridienserne lige er blandet godt sammen.

Hæld dejen ud på et melet bord og pres til en 20 cm kvadrat. Skær ud i 5 cm store kvadrater, derefter skær dem halvt over til trekanter. Sæt trekanterne på pladen med 2-3 cms afstand. Pisk æg og en spsk. vand sammen med en gaffel og børst æg på trekanterne. Bag indtil gyldne, ca. 25 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 13.545 gange