Flødekaramel Sauce

Udskriv opskrift

Billede af Flødekaramel Sauce fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker dessert sauce der klæder enhvar desserttærte eller æblekage, eller prøv at hælde den over hjemmelavet is. Det tager et godt stykke tid før sukkeret begynder at smelte, men derefter går det stærkt, og så er det nemt at brænde saucen på. Denne opskrift giver ca. 2½ dl sauce.

Ingredienser:

2½ dl sukker
½ dl vand
2 spsk. sirup
1 dl piskefløde
1 spsk. mørk rom
50 g smør
1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde:

Hæld sukker, vand og sirup i en kasserolle og varm stille op indtil sukkeret er smeltet. Lad det simre ved svag varme i ca. 8 minutter, indtil det tager farve som en stærk isthe. Vip kasserollen en gang i mellem mens det simre. Pisk fløde og rom i og tag kasserollen af varmen. Pisk smør og vanillie i, og hæld saucen i en ildfast skål for at køle af.

Denne opskrift er blevet vist 15.769 gange